RnR Records vam predstavlja – Kramer

RnR Records vam predstavlja – Kramer

RnR Records vam predstavlja – Kramer

Niški sastav Kramer je akt za dužim istorijatom, ali nažalost i diskontinuiranim tokom karijere. Započeli su sa radom sada već davne 1989-e godine, i za kratko vreme uspeli su da steknu status jednog od najznačajnijih niških bendova. Njihov hard rock bivao je svuda veoma dobro prihvaćen gde god su nastupali, a u postavi je tada bio i pevač Dejan Najdanović – Najda,  koji je kasnije ostvario  značajnu solo karijeru.

Kramer  su 1995-e objavili svoj prvi album naziva „U mojim mislima“, koji je urađen u renomiranom beogradskom „Kazablanka“ studiju. Umesto da stvari većom brzinom krenu u afirmativnom smislu napred, grupu napušta Najda, prihvatajući poziv koji se jednostavno ne odbija, a to je uloga pevača u grupi Smak. Nedugo zatim, Kramer okončavaju ovu fazu rada, koja nažalost u ono vreme nije imala svoj priželjkivani nastavak.

Ipak, 2014-e godine dolazi do reuniona postave, koju brojni poklonici grupe ne zaboravljajući na njihov raniji background, sa oduševljenjem prihvataju. Koncertni nastupi pokazuju da su Kramer i dalje važan niški adut kada je reč o melodic rock/hard rock i 80’s  hard rock tendencijama ne samo u gradskom i regionalnom okruženju. Decembra 2017-e, njihov drugi album sa 8 songova naziva „Hiljadu pitanja“, koji je sniman i produciran u FatCat studiju, izlazi za „R’n’r Records“.

R.br. Ime kompozicije Trajanje Muzika Tekst
1 Vrati se 3:44 Srđan Vučković Srđan Vučković
2 Andjela 3:17 Srđan Vučković Srđan Vučković
3 Odlazis 4:24 Dejan Anđelković Dejan Anđelković
4 Reci mi 4:40 Goran Zarković Goran Zarković
5 Crna kraljica 3:33 Srđan Vučković Srđan Vučković
6 Tajna 3:47 Vladica Mitić Vladica Mitić
7 Noc 4:35 Goran Zarković Goran Zarković
8 Hiljadu pitanja 3:31 Srđan Vučković Srđan Vučković

Kramer čine : Srđan Vučković Vučko – vokal, Darko Đorđević Džoni – gitara, Danilo Obradović Trša – gitara, Goran Bogićević Blacky – klavijature, Miodrag Plavšić – bas i Dejan Anđelković Kramer  – bubnjevi.