RnR Records vam predstavlja – Nenad Došenović Besni

Došenović Nenad rođen je u Bačkoj Topoli 19.10.1964. Prvi ozbiljiniji band sa kojim je radio bio je Jam C Blues Band koji je svirao svetske standarde hard rocka i bluesa. Zatim su se ređali cover bandovi sa promenljivim uspehom, gde izdvajamo Mornig Dew i uspešnu saradnju sa vrhunskum majstorom muzike i prijateljem Milanom Pavlovićem, ex Rebus band. Autorski pokušaji nižu učešća i nagrade na festivalima. Krajem 70-tih na Famus Festivalu u Sivcu, bili su apsolutni pobednici u sve tri kategorije i duet “Apsolutna Nula” Željko Samardzić i Nenad Došenović 24.11.1984. Sledi Opatijski Festival 1985, Pjesma Mediterana 2010 Retro Party pod upravom Gabora Lendyela ex Teska Industrija sa kojim od tada traje aktivna saradnja. Iz te saradnje proizilaze nastupi sa muzičkim legendama ex Jugoslavije, kao što su Leo Martin, Dado Topić, Kornelije Kovač, Kemal Monteno, Seid Memić Vajta, Kićo Slabinac, Gale Kerber, Ratko Kraljević i mnogi drugi. Trenutno radi sam, ali ono sto najvise voli – Rock’n Roll and Blues.

Gitarista Nenad Došenović Besni je kontinuirano dugo na sceni, a u svom gradu Subotici važi za jednog od najtraženijih muzičara. Tokom godina je sarađivao sa mnogim kako starijim i etabliranijim muzičarima, tako i onim mlađim, te i  novijim rock sastavima. Kao virtuoz na gitari u svojstvu one man banda / orkestra, do sada je širom Ex – Yu prostora održao veliki broj nastupa.

Na aktuelnom singlu oglašava se kao autor, i to jedne izuzetne laganije numere/balade,koja je urađena kao instrumental, i jednog rock songa, vokalno i sviački urađenog u maniru zlatnih 70’s i 80’s (hard rock) godina prošlog veka. Besni je spreman za nove izazove i neoklevajte da ga upoznate kao kompletnog autora, pevača i instrumentalistu.

R.br. Ime kompozicije Trajanje Muzika Tekst
1. San 4:01 Nenad Došenović Nenad Došenović
2. Ildi 4:25 Nenad Došenović Instrumental

Pesmu San snimali su: Nenad Došenović Besni – gitara i vokal, Daniel Davčik Danča – bas gitara i Stanko Patarčić Cane – bubnjevi. Aranžman su radili Nenad,Viktor, Danča,Stanko i Goran, Arpad, produkciju Viktor Kesler i Nenad Došenović Besni, ton majstor bio je Arpad Deak, mastering remix radio je Viktor Kesler, naslovnu fotografiju Wood RS, a dizajn Aleksandar Vavan.

Pesmu Ildi snimali su: Nenad Došenović Besni – gitara i vokal, Daniel Davčik Danča – bas gitara i Goran Evetović – bubnjevi I Viktor Kesler – rhodes. Aranžman su radili Nenad,Viktor, Danča,Stanko i Goran, Arpad, produkciju Viktor Kesler i Nenad Došenović Besni, ton majstor bio je Arpad Deak, mastering remix radio je Viktor Kesler, naslovnu fotografiju Wood RS, a dizajn Aleksandar Vavan.

Opasno Besni gitarista proizvodi konstantnu interakciju vrhunskog maestralnog gitariste i slušalačke publike koja najiskrenije i euforčno preživljava svaki ton koji izlazi sa neke od njegovih gitara.