RnR Records vam predstavlja – UV

Iz Novog Sada dolazi sastav UV, koji deluje u formaciji tria. Formirani su 2016-e, nakon raspada sastava Uvertira, koji je delovao od 2007-e godine. Ime benda su, dakle, promenili, ali ne i ozbiljan angažman oko trasiranja karijere. Svoju muziku nazivaju introspective rock, a ona se oslanja na moderne tendencije rock pristupa, i to više na one američke škole. Na domaćem terenu i u svom gradu su uveliko prepoznati kao akt pred kojim potencijalno stoji obećavajuća budućnost, naravno, ukoliko oni svoje adute uspeju da plasiraju na željeni način. Imali su zapaženu ulogu na „BARF”-u 2016. godine, a na live nastupima se adekvatno mogu prepoznati njihovi muzički i izvođački stavovi.

Krajem 2016-e snimaju svoj debi album (koji je pred vama) sa 8 pesama, a on ih predstavlja kao bend, koji na moderan način kombinuje elemente 90’s rocka, alter rocka, americane, rock and rolla, emo-a.

R.br. Ime kompozicije Trajanje Muzika Tekst
1. I don’t feel the same 4:50 UV Petar Banjac
2. Anger 3:23 UV Petar Banjac, Igor Sakač
3. New York 3:21 UV Petar Banjac
4. Survive 3:43 UV Petar Banjac
5. Illusion 3:01 UV UV
6. Waking Up 3:16 UV Igor Sakač
7. Do You Know 3:20 UV Petar Banjac
8. Everything I Want 3:07 UV Igor Sakač

Učestvovali su i na nekoliko prestižnih takmičarskih festivala, a koncertno su izuzetno uigrani i usvirani. Ne oklevajte da se suočite sa njihovom porukom, jer momci itekako imaju šta da kažu i u muzičkom smislu ponude. Jedan su od onih sastava čiji svi članovi dobro barataju instrumentima, ali koji isto tako ne zanemaruju ni medijsku promociju. Ovu fazu karijere su položili sa vrlo dobim ocenama, ali je još dug put do izraženije afirmacije, kojoj oni idu u susret sa jasnim voljnim pristupom.

UV su: Igor Sakač – gitara i vokal, Petar Banjac – bubnjevi i vokal, Filip Grubač – bas gitara. Muziku, tekstove i aranžmane radili su Igor Sakač, Petar Banjac i Filip Grubač, a za produkciju je bio zadužen Vladimir Moritz.