RnR Records vam predstavlja – Pera Perašević

Pera Perašević je neizostavna figura niške muzičke scene. Njegova karijera kreće krajem 80-tih godina, ali najpamtljiviji i plodonosniji period je vreme 90-tih, kada je bio lider i glavni čovek gradske  atrakcije, sastava – Kontra Ritam u kojem je bio pevač, tekstopisac i glavni autor. U samom Nišu, uloga Kontra Ritma naročito u jednom periodu 90-tih godina nije bila mala, pomenuti bend je u samom gradu, kao i u jugoistočnom delu Srbije ostavio itekako traga svojom porukom, ali Perine van muzičke obaveze, su ga tokom dolazećih godina udaljile od nastavka kakve-takve kontinuirane karijere.

Na sreću, ovaj specijalista urgentne medicine, finalizacijom tadašnje priče sa grupom nije prekinuo vlastiti kontakt sa muzikom, te se polako okreće kooperaciji  sa drugim sastavima. Poslednjih godina kao tekstopisac intenzivno sarađuje sa gradskim grupama kao što su : Kerber, Puls i Proces. O muzici i temama oko ovdašnjeg statusa rock kulture uvek ima što šta zanimljivo da kaže i poruči i za svaku muzičku i „muzičarsku“ priču uvek je zahvalan sagovornik.

R.br. Ime kompozicije Trajanje Muzika Tekst
1. Sve je otišlo u „Kontra Ritam“ 4:00 Pera Perašević Pera Perašević
2. Ništa više od kiše 2:55 Tomislav Nikolić/R. Avramović Pera Perašević
3. Nema žena – nema suza 3:23 Pera Perašević Pera Perašević
4. Dokona pesma 3:10 Pera Perašević Pera Perašević
5. Pesma o “Desanki” 2:47 Rodoljub Avramović Pera Perašević
6. Pesma o “Radničkom” 3:33 Pera Perašević Pera Perašević
7. Crna pesma 5:15 Pera Perašević Pera Perašević
8. Tako lako 3:13 Predrag Stefanović P. Stefanović
9. Celodnevna pesma 2:45 Rodoljub Avramović Pera Perašević
10. Pesma o Vini Pu-u 2:52 Pera Perašević Pera Perašević

Deset priređenih songova realizovani su od 2009-e godine, a preko njih imate priliku da se na relevantan način upoznate sa autorovim razmišljanjima i stavovima. Njegov ovde prisutni opus je jednako slušljiv i prihvatljiv kako za širu slušalačku populaciju, tako i za one koji imaju izbirljiviji muzički ukus.