RnR Records vam predstavlja – Grešnici

Beogradski sastav Grešnici su akt sa dugačkom istorijom iza sebe, iako njihova karijera nije imala tokom više od 30 godina, skladan kontinuitet. Predvođeni pevačem i ključnom figurom Vasom Radovanovićem , tvorcem i urednikom najstarijeg  štampanog muzičkog fanzina u Srbiji “Oprem dobro”, sastav je na svojim izdanjima kao i koncertima isporučivao velike količine energije kao i doze punka, koja se oslanjala old school varijantu. Grešnici su oduvek bili originalan akt i njihovo viđenje punka, zadiralo je i u druge sfere . Jasna tekstualna oštrica, sa naglaskom na socijalne , političke i druge svakodnevne teme urbanog društva, imala je konstantnu potporu u pesmama Grešnika.

Bend je do sada zajedno sa aktuelnim “Iz katapulta” albumom koji je izdanje “RnR Records”, objavio 3 full-length izdanja, kao i nekoliko singlova i demosa. Na albumu se nalazi 7 numera. “Iz katapulta”, kao i prethodna dva – “Nad ambisom” i ” Rafalna paljba”, potvrđuje spremnost aktera da javnosti ponudi svoje viđenje punka sa jasnim realnim licem kao i direktnim stavom i porukom.

R.br.

Ime kompozicije Trajanje Muzika Tekst
1. Tvoje oko nebo je 03.15 Grešnici

Vasa Radovanović

2.

Pokreni se 03.15 Grešnici Vasa Radovanović
3. Ekspertiza 03.15 Grešnici

Vasa Radovanović

4.

Put 02.35 Grešnici Vasa Radovanović
5. Balkanski rat 03.33 Grešnici

Vasa Radovanović

6.

Slobodan 03.56 Grešnici Vasa Radovanović
7. Maza 04.33 Grešnici

Vasa Radovanović

Band sada nastupa u sledećem sastavu: Vasa Radovanović – vokal, Stevan Nakov – gitara, Filip Verkić – bubnjevi, Darko Tomic, gitara i Zlatko Jelić – gitara.