ROKENROL U KANDŽAMA INTERNETA 2

Autori: Predrag Jovanović, Branimir Lokner

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Koncept kao i teme postavljene u knjizi „Rokenrol u kandžama interneta“, naišle su na snažan odjek i reakciju javnosti, koja je prepoznala aktuelnost i značaj tumačenja i odnosa novog načina promocije putem onlajn varijanti, od strane aktera ovdašnje (rock) muzičke priče. Predstavnici različitih generacija su iz svog ugla davali odgovore na pitanja, veoma dobro razumevši i prihvatajući da je pred svima njima i nama jedno novo vreme sa drugačijim parametrima tretiranja promocije muzičkog dela, izdanja, te marketinga koji se odnosi na karijeru sastava i izvođača.

„Rokenrol u kandžama interneta 2“ nastavlja tamo gde se stalo sa prvom knjigom tačno godinu dana nakon njenog izlaska, ali zaokružuje i završava postavljeni i ponuđeni koncept, u kojem su učestvovali predstavnici muzičke scene u Srbiji i, jednim manjim delom, u dijaspori. U planu je objavljivanje još jedne knjige sa istom temom, koja bi obuhvatala predstavnike muzičke scene iz regiona, odnosno ex-YU teritorije, ali bez Srbije. Mislimo da su pitanja postavljena u prvoj i ovoj drugoj knjizi aktuelna za jedan vremenski period, a kako se naročito u internet sferi stvari brzo menjaju, neka od ovde postavljenih tema će verovatno biti u izvesnoj meri preoblikovana.

„Rokenrol u kandžama interneta 2“ za razliku od prve knjige sadrži i jedan dopunjeni segment, gde su predstavnici šire posmatrano ovdašnje muzičke i kulturološke scene svojim kratkim odgovorima i razmišljanjima (a pitanja koja su im postavljena ticala su se oblasti ili zanimanja kojima se bave) davali sugestije i odgovore, koji iz njihovog ugla dopunjuju sliku o ulozi interneta u onim oblastima kojima se bave. Veliko nam je zadovoljstvo što su našli vremena i mesto u knjizi popunili svojim odgovorima i razmišljanjima internacionalno priznati producent Voja Aralica i glavni čovek koncertno-promotivne kuće „Long Play“ – Zoran Vulović Vule.

Dakle, „Rokenrol u kandžama interneta 2“ je pred vama, sa urađenim intevjuima i napisanim tekstovima, gde su predstavnici četiri generacije ovdašnje muzičke scene svojim prisustvom pružili doprinos, da na kraju sve postavljeno deluje u najvećoj meri profesionalno, koliko je to, naravno, moguće u ovim uslovima. Mi im se od sveg srca zahvaljujemo, pozdravljajući i one pojedince i predstavnike bendova koji su, iz više ili manje opravdanih razloga, odbili da učestvuju i budu deo ove knjige.

Promocija knjige „Rokenrol u kandžama interneta“ održana je u preko trideset mesta i gradova u Srbiji, a planirano je da taj rekord bude oboren i ovom aktuelnom knjigom. Verujem da će vam odgovori ovde prisutnih aktera, kao i priređeni tekstovi, biti dovoljno zabavni, intersantni i prihvatljivi. A dotle uživajte, naravno, u globalnoj internet mreži.

(Branimir Lokner)

Knjigu „Rokenrol u kandžama interneta 2“ možete naručiti na OVDE po specijalnoj ceni!