RnR Records


RnR Records su Predrag Jovanović i Branimir Lokner autori edicije “Rokenrol u kanadžama interneta” koji sa svojim prijateljima – RnR Records Team, polako ali sigurno vraćaju prave vrednosti na pravo mesto.

“Rokenrol u kandžama interneta" autora Predraga Jovanovića i Branimira Loknera suočava aktere ovdašnje muzičke priče, sastave i izvođače sa njihovim prihvatanjem novog, ali već sve prisutnog načina promocije i prezentacije svojih radova i karijere u novonastalim okolnostima, gde prisutvo u "on line" medijima, predstavlja najvažniji način trasiranja puta i poruke od artista do neposrednog konzumenta. Kako se ko i na koji način snalazi u svemu tome, da li veći efekat u reklamiranju "proizvodi" internet sa svojim "mrežama" ili oni stari godinama egzistirajući mediji, da li TV, radio i novine polako prepuštaju svoj značaj internetu, mogli ste da saznate iz brojnih odgovora, analiza, razmišljanja prisutnih u ovim knjigama. Ideja koju je prezentovana na promocijama u preko 30 gradova u Srbiji, BIH i Hrvatskoj, kao i odziv slušalačke publike i bendova koji su dali potpuno novu energiju i poverenje trebala se ostvariti i u praksi.

RnR Records je nastao pre svega kao želja da se rad na promociji rock kulture i promociji karijera ovdašnjih sastava i izvođača jednostano proširi i na izdavačku delatnost. Jedno je povezano sa drugim, i mislimo da je to ujedno i najbolje rešenje. Ideja oko osnivanja RnR Recordsa, kao i same realizacije je stigla veoma brzo i za jako kratko vreme, objavljeno je više albumskih izdanja sastava iz Srbije, sa težnjom da se izdavaštvo proširi i na EX YU teritoriju.

 


Predrag Jovanović

Predrag Jovanović rođen je 1963. godine u Beogradu. Jedan je od pionira beogradske „rhythm and blues“ scene, a sa grupom Ana Marija objavio je tri albuma. Ipak životni put ga je odveo na drugu stranu. Diplomirao je informatiku, a od 1991, godine sa lakoćom razbija strah polaznika od korišćenja računara. Objavio je 30 knjiga iz oblasti računara. Kao što to obično biva sledi povratak korenima. Svoje znanje iz oblasti muzike i računara želeo je da spoji i pokaže kako u današnjem vremenu u muzici postoji neophodnost korišćenja modernih tehnologija. Zajedno sa Vladanom Nenadićem tvorac je emisije „Druga Strana Računara“ koje se emituje na Radio Beogradu od 2013. godine i koja je na jedan sjajan način pokazala kako Rock’n’Roll danas mora Računati na Računare. Prava formula je „RnR = RnR“. Zajedno sa Branimirom Loknerom i Wood RS objavio je knjigu Rokenrol u kandžama interneta.


Branimir Lokner

Branimir Lokner rođen je 19.05.1961. u Zemunu. Prve tekstove napisao je za Džuboks novembra 1980-e godine. Pisao je i sarađivao u velikom broj ovdašnjih magazina, kako u Srbiji, tako i Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini za vreme postojanja nekadašnje zajedničke države. Pisao za "Rock", "Glas Omladine", "Stav", "Non", "Omladinsku Iskru", "Valter", "Vijesnik", Expres Politiku, Rock Express, Hard Metal. Radio na "Beogradu 202", "Radio Pingvinu", "Radio Politici", na "Trećem kanalu RTS"-a, "NS Plusu", "TV Politici". Bio urednik izdanja u izdavačkoj kući "IT MM" tokom 90-tih godina, a u periodu 2006-2009 urednik edicije "Retrologija"  "PGP RTS"-a. Dve godine bio je predsednik žirija "Banjalučkog Demo Festa" i dugi niz godina predsednik žirija "Zaječarske gitarijade". Jedan od osnivača i predsednik žirija "Belgrade Demo Festa". Od 2002-e u većoj meri se okreće pisanju za portale i sitove. Vlasnik, urednik i osnivač svog "Time Machine Music" webzina. Objavio 2 knjige muzičkih kritika: "Kritičko pakovanje" (1994.) i ""Kritičko pakovanje 2" (2002.). Zajedno sa Predragom Jovanovićem i Wood RS objavio je knjigu Rokenrol u kandžama interneta.

 

RnR Records team


Wood RS

Wood RS rođen je 2.2.1967. u Ljubljani. Od 1988. radi kao tonski snimatelj na RTS-u, a fotografijom se bavi od 2014. godine. Slikao je grupe i muzičare jazz, blues i rock scene, kako domaće, tako i strane. Uradio je plakat za turneju YU grupe „45 godina čistog Rokenrola”, kao i fotografije za živi album (vinil) 35 godina Električnog orgazma „Puštaj muziku!“ i za album Ice Cream Man-a, “Souls’ Walk”. Zajedno sa Branimirom Loknerom i Predragom Jovanovićem objavio je knjigu Rokenrol u kandžama interneta.


Branislav Bašić Pekar

Ne živi i ne radi u Beogradu, ne drogira se, ne puši, ne pije, nije završio ekonomiju (uličnu) u Novom Sadu, ne sluša muziku, ne gleda filmove, ne čita, nije rođen 67 u Somboru (donela ga roda), nema rodbinu, nema prijatelje,  nema talenta (pesme ukrao sa googla),  ne zna da voli, ne voli da jede, ne voli da putuje, ne voli luđe od sebe, ne voli ni sebe, ne voli nerad, NE VOLI DA NE VOLI.

Branislav Bašić Pekar

"I evo konačno se pojavio “Seljobriti”. Sa jasnim pogledom situacije u kojoj se nalazimo, svestan manjine kojoj pripadamo,  pokušava da kroz na svoj jedinstven način baci na pleća kič i šund i na velika vrata vrati kulturu kojoj i sam pripada. Doduše u njegovom slučaju najblaže rečeno neobičnu, ali iskrenu i nadasve jedinstvenu, onu koju on oseća kao bazu društva kome pripada. Pomozi nam bože."

Predrag Jovanović

"Branislav Bašić je pisac lupeške poezije, to mi je prvi put palo na pamet kada sam čitgao njegovu knjigu. Sve je to vrlo afirmativno, neobično i predviđam mu blistavu budućnost. Vidi se da život nije uvek milovao Pakara i da je on čovek koji se uvek buni, ne ćuti, možda nešto i nekog pokrene, ko zna. Priče su njegove neobične autentične kakav je i sam, a poezija je vaskrsla francuskog velikana iz petnaestog veka Fransoa Vijona u pravom smislu reči."

Slobodan Tišma

književnik (NIN-ova nagrada)