RnR Records vam predstavlja – Das Ist Walter

Sarajevski trio Das Ist Walter karijeru je započeo 2013-e godine. Iste sezone objavljuju prvi singl “Kao svi”, a u dolazećem periodu svojim uzbudljivim i ubedljivim nastupima, zaokupljaju pažnju gradske, istina  male ali odabrane punk zajednice, koja je u njima prepoznala aktere na koje svakako treba i vredi obratiti pažnju.

U toku 2014. godine band objavljuje singlove “Ovdje nema zakona”, “Balkan” i “Druže Tito”. Koncertna aktivnost ne jenjava, pa band uz koncert u Sarajevkom klubu AG održava još nekoliko klubskih svirki. Sredinom 2015. godine nastavljaju sa radom i počinju snimanje prvog albuma, a u sepembru iste godine nastupaju na Antifa festivalu u Mostaru gdje prestavljaju pjesme koje će se naći na pomenutom albumu.

Tokom 2016-e sopstvenim snagama i u vlastitoj režiji objavljuju album naziva “Ili si neko ili si lud”, gde preko vlastitog autorskog materijala maksimalno proširuju idejno i izvođački punk kao formu, dodajući rock, garage, alter rock i slične elemente. Pevaju na maternjem jeziku, a teme koje obrađuju odnose se na njihovu realnu i surovu svakodnevnicu, koja je manje – više slična u svim balkanskim krajevima. Na albumu se nalazi devet pjesama, a prate ga spotovi za numere “Ovo je mrak” i “Ne želim stati”. Das Ist Walter su Armin Subašić, Adel Džananović i Nedim Baltić.

R.br.

Ime kompozicije Trajanje Muzika Tekst
1. Balkan 01:48 Das Ist Walter

Das Ist Walter

2.

Gajba piva 02:09 Das Ist Walter Das Ist Walter
3. Ovo je mrak 02:43 Das Ist Walter

Das Ist Walter

4.

Ne želim stati 02:22 Das Ist Walter Das Ist Walter
5. Život u nadi 03:20 Das Ist Walter

Das Ist Walter

6.

Ovdje nema zakona 01:55 Das Ist Walter Das Ist Walter
7. Bauštela 01:45 Das Ist Walter

Das Ist Walter

8.

Moj grad 02:26 Das Ist Walter Das Ist Walter
9. Kao svi 02:05 Das Ist Walter

Das Ist Walter

Das Ist Walter su bend koji naprosto “žudi” za regionalnom i širom afrrmacijom, a saradnja  sa “RnR Records” će nadajmo se na obostranu korist biti zadovoljavajuća i ispunjena zajedničkim naporom da se njihova poruka što dalje čuje i vidi. Das Ist Walter su akt pred kojim je budućnost, za koju verujem da će je uspešno kao sastav sa izraženim stavom iskoristiti.